Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Lista e aseteve të Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje të përhershme

Lista e aseteve të Trashëgimisë Kulturore për Mbrojtje të përhershme e aprovuar me datën 10.10.2016 , sipas propozimeve të shqyrtuara nga Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore për përfshirje të këtyre aseteve në Listën e objekteve me status të mbrojtjes së përhershme.

Lista e aprovuar përfshin 23 asete të trashëgimisë kulturore, respektivisht :

1. Kisha e Shën Premtës (Kisha e Levishës)

2. Manastiri i Deçanit

3. Manastiri i Graqanicës

4. Patrikana e Pejës

5. Xhamia e Mbretit

6. Shtëpi banimi (ish Akademia e Shkencave dhe Arteve)

7. Shtëpi banimi (IMMK)

8. Kompleks banimi (Emin Gjiku) Muzeu Etnologjik

9. Kompleksi Xhamia e Hadumit

10. Kulla e Haxhi Zekës (Kullë shqiptare e Jashar Pashës)

11. Xhamija e Sinan Pashës

12. Hidroelektrana-Muzeu i Elektroekonomisë

13. Hamami i Gazi Mehmet Pashës

14. Kishë dhe Shkollë fillore në gjuhën shqipe

15. Kështjella “kalaja” Kulla e vjetër

16. Kalaja e Harilaqit

17. Municipium Ulpiana-Justinia Secunda

18. Lokaliteti arkeologjik “qyteza”

19. Kalaja e Prizrenit

20. Lokaliteti arkeologjik “Fusha e madhe dhe Tuma”

21. Qyteza e fortifikuar në Veletin-Shashkoc

22. Gërmadha e Kalasë së Korishës

23. Kalaja e antikitetit të vonë në Keqekollë