Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kisha e Shën Spasit (Prizren)

Ky monument që ndodhet pranë kalasë i përket qytetit dhe arkitekturës mesjetare. Kisha është shpallur Monument i Kulturës me rëndësi të jashtëzakonshme në vitin 1990 dhe mbrohet nga Republika e Serbisë. Ai u dëmtua rëndë nga një turmë shqiptare e Kosovës gjatë trazirave të vitit 2004 në Kosovë.

Contact

  • 6P5V+78G, Nuri Sherifi, Prizren