Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Cengiz Kovaç

Kryetar

U lind me 09.08.1980 në Prizren. Shkollën e Mesme e ka kryer në Shkollën e Mesme Teknike “Gani Çavdarbasha”ndërsa Arsimin e Lartë e ka kryer në “Universitetin e Anadolus” Degën e Administratës.

Nga viti 2002 deri në vitin 2007 ishte anëtar i Bordit Drejtues të Partisë Demokratike Turke të Kosovës si dhe ishte themelues i Degës Rinore të Partisë. Gjatë kësaj kohe ishte aktiv në shumë projekte rinore duke kontribuar në zbatimin e projekteve rinore dhe projekteve në politikë.

Nga viti 2009 është zëvendës kryetarë i Shoqatës Unioni Rinor i Kosovës dhe themeluesi i Shoqatës.

Që nga viti 2011 Gjengiz Kovaç filloi të punoj në Ministrinë e Administratës Publike të Kosovës në Departamentin e Menaxhimit të Personelit Publik – Sistemi Informativ i Menaxhimit të Burimeve Njerëzore (si Koordinator i Sistemit) ku dhe vazhdon të punoj.

Me 29 Qershor 2016 ai u zgjodh Kryetarë në Shoqatën Unioni Rinor i Kosovës.

Gjengiz Kovaç është i pa martua dhe jeton me familjen e tij.