Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Xhamia e Gazi Mehmed Pashës

Xhamia është ndërtuar nga Gazi Mehmed Pasha në vitin 1573 dhe ndodhet në kompleksin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit. Është ndër xhamitë më të mëdha në Prizren. Gjithashtu në këtë pjesë Gazi Mehmed Pasha ndërtoi medresenë, faltoret, bibliotekat etj.

Contact

  • Enver Haradinaj, Prizren