Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Xhamia e Sozi Çelebiut

Kjo xhami është xhamia më e vjetër në qytetin e Prizrenit, e ndërtuar në vitin 1513 nga Suzi Celebiu, emri i tij i vërtetë ishte Muhamed Mahmut Abdullahu. Varri i tij dhe i vëllezërve të tij janë në oborrin e xhamisë.

Contact

  • Lagja e Terzinjëve, Prizren