Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ne jemi vlera jonë

This event has ended

Të nderuar,

Kemi kënaqësinë të ju ftojmë të na bashkangjiteni në shfaqjen përmbyllëse të projektit “Ne jemi vlera jonë” të shtunën më 17 dhjetor në orën 19:00 në Amfiteatrin e Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren.

Disa fjalë për projektitn

Projekti është një krahasim i kulturës së veshjes dhe valles të Opojës dhe Gorës si dy vende shumë afër njëra me tjetrën gjeografikisht por shumë të largët në kulturë, si i tillë synon të sjellë të rinjtë e dy komuniteteve në një vend të përbashkët të zhveshur nga krenaria dhe paragjykimet që mbështjellin shoqërinë tonë. Vallja dhe veshjet kombëtare shfaqin qartë dallimet dhe ngjashmëritë në kulturat e komuniteteve. Duke parë dallimet dhe ngjashmëritë jemi të bindur që do të kemi një bashkëjetesë më paqësor dhe respekt të ndërsjelltë që kohëve të fundit është vërejtur të mungojë tek të rinjtë e Kosovës. 

Projekti është një kombinim aktivitetesh që përfshin një ekspozitë të veshjeve të dy rajnoneve me kurorëzimin e botimit të një libërthi dhe një shfaqje vallëzimi ku do të paraqiten:

  • Një monolog nga Feim Leka, vallëtar dhe koreograf,
  • Një koreografi folklorike masive nga koreografja Luljeta Braha,
  • Një koreografi nga Blerim Gashi, vallëtar,
  • Valle nga SHKA Šarski Behar,
  • Valle nga SHKA Bresana.

Shpresojmë të gjeni kohë të na bashkoheni në këtë aktivitet me vlerë kulturore e kombëtare.

Me nderime,

Ekipi i “Ne jemi vlera jonë”

Të nderuar,

Kemi kënaqësinë të ju ftojmë të na bashkangjiteni në shfaqjen përmbyllëse të projektit “Ne jemi vlera jonë” të shtunën më 17 dhjetor në orën 19:00 në Amfiteatrin e Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren.

Disa fjalë për projektitn

Projekti është një krahasim i kulturës së veshjes dhe valles të Opojës dhe Gorës si dy vende shumë afër njëra me tjetrën gjeografikisht por shumë të largët në kulturë, si i tillë synon të sjellë të rinjtë e dy komuniteteve në një vend të përbashkët të zhveshur nga krenaria dhe paragjykimet që mbështjellin shoqërinë tonë. Vallja dhe veshjet kombëtare shfaqin qartë dallimet dhe ngjashmëritë në kulturat e komuniteteve. Duke parë dallimet dhe ngjashmëritë jemi të bindur që do të kemi një bashkëjetesë më paqësor dhe respekt të ndërsjelltë që kohëve të fundit është vërejtur të mungojë tek të rinjtë e Kosovës. 

Projekti është një kombinim aktivitetesh që përfshin një ekspozitë të veshjeve të dy rajnoneve me kurorëzimin e botimit të një libërthi dhe një shfaqje vallëzimi ku do të paraqiten:

  • Një monolog nga Feim Leka, vallëtar dhe koreograf,
  • Një koreografi folklorike masive nga koreografja Luljeta Braha,
  • Një koreografi nga Blerim Gashi, vallëtar,
  • Valle nga SHKA Šarski Behar,
  • Valle nga SHKA Bresana.

Shpresojmë të gjeni kohë të na bashkoheni në këtë aktivitet me vlerë kulturore e kombëtare.

Me nderime,

Ekipi i “Ne jemi vlera jonë”